Меню

Aquaking Red Label Combi filter PRO 100/200 XL Pump + филтърна медия

  • Модел: Combi filter PRO 100/200
  • Производител: Red Label Aquaking
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 39 100,00лв.

    лв
  
  Купи сега  


Захранване с помпа

Ако вашият филтър е над нивото на водата, водата трябва да се транспортира до филтъра с помоща на помпа. След последната филтърна камера водата се връща обратно в езерото свободно. Това се нарича система захранвана с помпа.

Включително филтърна медия! 400L Hel-X Biocarrier 13mm

Серията Red Label BASIC предлага висококачествена и много пълна филтърна система на възможно най-добрата цена. Тези филтри Red Label са стандартно оборудвани с редица уникални екстри. Например, серията е оборудвана с вградена помпа за промиване. Това води до по-малко шумово замърсяване, по-малко място за монтаж и по-ефективно функциониране на барабанния филтър. Филтърът е стандартно оборудван с вграден UVC модул с 4ь80 W INOX лампа. Този уред осигурява кристално чиста вода в езерото, като унищожава водорасли, бактерии и гъбички. Това означава, че може да се откажете от UV оборудването във вашата тръбопроводна система, което насърчава оптимален поток. Барабанният филтър PRO 100/200 XL е предназначен за отстраняване на замърсявания от езера с обем до 360 m3.


КАК РАБОТИ БАРАБАННИЯТ ФИЛТЪР?

Филтърът се състои главно от резервоар, в който е разположен въртящ се барабан: този барабан е покрит с филтърна мембрана от 120 микрона (0,12 mm) по периферията си.

Мръсната вода от басейна се насочва във вътрешността на барабана и за да напусне този филтър, водата трябва да премине през филтърната мембрана.

Водата в басейна, която е освободена от частици, излиза от филтъра и се насочва към биологичната част на филтъра.

Докато мръсната вода преминава през барабана, частиците се утаяват, блокирайки малките отвори в мембраната, която постепенно се запушва.

Преминаването на водата се забавя, което води до разлика в нивото между долната и горната част на ситото.

По това време системата за откриване започва цикъл на почистване на барабана. От този момент барабанът се върти много бавно и дюзите, разположени в горната част (външната страна на барабана), излъчват водни струи върху филтърната мембрана: под натиска на водата най-малката мръсотия се изхвърля от филтърната мембрана.

Тази мръсотия се събира в улей и се насочва към канализацията. Водното ниво нагоре/надолу по течението се възстановява до следващия цикъл.

Това почистване е минималистично: то се намесва само когато е необходимо и барабанът само се върти.

Този модел включва и биологичен филтър: водата първо преминава от барабанната част (механична филтрация) към биологичната част, откъдето след това се евакуира в басейна.


ПРЕДИМСТВА

Има много и първото е очевидно: добрата филтрация се основава на принципа за възможно най-бързо отстраняване на максимум частици и извличането им от водата в басейна, така че да не могат повече да вредят.

„Нормалният“ филтър може да задържи само това, което може, а отпадъците, които задържа, се разграждат във водата. При барабан това не е така, биологичната филтрация е по-малко натоварена, което в много случаи позволява намаляване на обема му.

Приключих с почистването на предфилтъра с решетка или четки, барабанният филтър се самопочиства. Честно казано, този филтър все още изисква минимално внимание, защото е машина и затова се очакват периодични дребни намеси, но нищо обвързващо.

Не забравяйте, че филтърът никога не е твърде голям: честотата на изплакване ще бъде удобна (3 до 4 изплаквания на час през лятото за десет на ден през зимата). От друга страна, твърде малък филтър ще консумира повече вода, защото ще трябва да се изплаква по-често. Ние сме на ваше разположение, за да ви насочим в избора ви.


СИЛНИТЕ СТРАНИ НА ТЕЗИ МОДЕЛИ

> включено, основно регулиране, помпа за вътрешно изплакване, потопяема UV амалгама INOX, гнезда и щепсели, позволяващи бърза и безпроблемна Plug & Play инсталация.

> Тази гама филтри Combi BASIC включва 5 различни модела, които работят в гравитачен режим или в режим на изпомпване (с изключение на 80/100 XXL само гравитация). Свържете се с нас!

Този продукт има гаранция 24 месеца


Спецификация:

Модел:  Combi PRO 100-200 XLМатериал: полипропилен

Версии: Гравитационен или захранванe с помпа 

Размери: (ДxШxВ)3230 x 1580 x 1030 mm

Макс. поток: 180 m3/h

Филтърни панели от неръждаема стомана:75 микрона

Размер на панела: 2x800 x 650 mm

Вход: 11x 110 мм

Изход: 6x 110 мм

Изход за мръсотия: 1x 110 мм

Помпа за промиване: Вграден RVS 7 bar

Шкаф за управление: Контролна кутия BASIC | IP65

UVC: Вграден 4X 80 W INOX


ТРАНСПОРТ

Цената за транспортиране на този артикул не може да бъде разумно изчислена предварително поради многобройните променливи: местоположение, тегло, обем, поръчка на допълнителни артикули, възможни отстъпки и др.

Вместо да прилагаме пакет, който често е много грешен, ние предпочитаме да изчисляваме цената за всеки отделен случай.

Продуктът е с предварителна поръчка и доставка 10 работни дни.

Гаранция:  2-години (с изключение на ситовите панели и UVC резервни части)

Произведено в Холандия
Вносител: Акватика ЕООД

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook