Меню

Colombo Cerpofor Alparex- препарат срещу "белите точки" , гъбички и невидими паразити 100 ml

  • Модел: ca
  • Производител: Colombo
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 34,90лв.

    лв
  
  Купи сега  


Colombo Cerpofor Alparex - Ефективен срещу невидими паразити, които причиняват бели точки и кожни заболявания. Ichtyobodo, Chilodinella, Trichodina - Наличието на тези паразити може да бъде само определени с микроскоп. Бели точки и гъбички също може да се лекуват ефективно с Алпарекс.

Само за употреба в декоративни аквариуми. 

Информация:
Белите точки се причиняват  от  Ichthyophthirius multifiliis. Това заболяване обикновено възниква, когато естествената устойчивост на рибата е намалена или компрометирана. Примери за такива обстоятелства включват транспортиране, пренаселеност или добавяне на нова риба. Засегнатите риби показват бели петна по кожата си с размери от 0,1 до 1 mm. Tези петна могат да бъдат разделени или групирани. Рибите търкат кожата си в растения или камъни и понякога могат да се люлеят напред-назад във водата. След голяма загуба  на повърхността на кожата (на дишащата кожа) или когато хрилете са засегнати, се появява задух и в крайна сметка рибата ще умре.
Гъбична инфекция (най-често причинена от Saprolegnia) се характеризира с появата на сиво-бели, подобни на памук израстъци по кожата и хрилете. Гъбичките се развиват по повърхността на кожата, но могат да проникнат и да засегнат мускулите и вътрешните органи. Тези случаи често се оказват фатални. 
Сърбежът може да бъде причинен от няколко паразита. Примери за това са: Trichodina, Ichthybodo и Chilodonella, както и Gyrodactylus (кожни метили) и Dactylogyrus (хрилни метили). Това са плоски червеи-смукачи,  С размери 0,3 - 0,5 mm. Кожата на рибата служи като основна бариера срещу патогени и инфекцията от един паразит може да отвори пътя за други.
Често по кожата има няколко вида паразити и инфекцията може да причини прекомерно производство на слуз, което води до сивкаво-бял слой на повърхността на кожата. Това лесно се забелязва или като се погледне рибата от ъгъл. При влошаване на състоянието се появяват червени петна, хрилите се подуват и дишането се учестява. Сериозно засегнатите риби са склонни да бъдат апатични: те лежат на дъното на аквариума или се търкат в камъни или растения

Cerpofor Alparex съдържа вещества, които действат срещу горепосочените инфекции. Освен това е дезинфектант срещу вторични бактериални инфекции. При сериозна бактериална инфекция е по-добре рибите да се третират с Bactyfec . Когато сърбежът продължи след третиране с алпарекс, се препоръчва след 14 дни рибите да се третират отново с Dactycid  специфичен продукт срещу кожни и хрилни метили.

Дозировка:
1 ml на 5 l вода. 


Прочетете листовката преди употреба!
Доброто качество на водата е изключително важно за ефикасно лечение и бързо възстановяване на болните риби. Затова винаги тествайте нивата на качесво преди и след лечение с препарата и коригирайте нивата ако е необходимо.
Свободно хванатата риба може да е много чувствителна към лекарства и често завършва зле. Използването на Cerpofor Bactyfec в такива случаи е изцяло на ваш риск!
Пазете далеч от деца. Съхранявайте в кутията на температура от 4 до 32°C. Не вдишвайте. Избягвайте контакт с кожата и очите. Ако бъде погълнато , незабавно се консултирайте с лекар и покажете опаковката и листоката на лекарстевото. Това лекарство оставя трайни следи по дрехите, пода и други материали.
Поставянето на 2 или повече продукта/ лекарства по едно и също време е на ваш собствен риск! Не използвайте по едно и също време с други продукти. 
До колкот е известно, този продукт е безвреден за безгръбначни като жаби, скариди, сладководни омари и охлюви. За съжаление не можем да гарантираме, за това употребата на Colombo Cerpofor Bactyfec при наличието на тези видове в аквариума е изцяло на ваш риск.
В опаковката е предоставена пълна листовка с начина на използване на препарата.

Производител:Colombo, Netherlands

Вносител: Акватика ЕООД

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook