Меню

Colombo Cerpofor Dactycid ефикасен срещу вътрешни и външни червеи. 100 ml

  • Модел: cd1
  • Производител: Colombo
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 34,90лв.

    лв

Colombo Cerpofor Dactycid – ефикасен срещу вътрешни и външни червеи.

Нематоди(Nematodes), кожни червеи( Gyrodactylus), хрилни паразити ( Dactylogyrus).

Повечето червеи се виждат само под микроскоп, въпреки че някои чревни червеи могат да бъдат

видяни да висят от ануса. 

Само за употреба в декоративни аквариуми. 

Доброто качество на водата е изключително важно за ефикасно лечение и бързо възстановяване на болните риби. Затова винаги тествайте нивата на качесво преди и след лечение с препарата и коригирайте нивата ако е необходимо. 

Дозировка:

1 ml на 5 l вода. 
Предупреждение:
Този продукт може да бъде вреден за безгръбначни като жаби, скариди, сладководни омари, охлюви както и за Elephant fish  и свързаните и видве. Използването на Cerpofor Dactycid не се препоръчва при наличието на тези видове. 
Комбиниране:
Поставянето на 2 или повече продукта/ лекарства по едно и също време е на ваш собствен риск! Не използвайте по едно и също време с други продукти. 

Информация:
Анкилостомите (Acanthocephala) са снабдени с кукички, които използват, за да се прикрепят към чревната стена. Яйцата се изхвърлят с изпражненията. 
Кръглите червеи (нематоди) са големи кръгли червеи, които се срещат в храносмилателния тракт. Техните ларви се пренасят и от, например, дългоносици в храната. Някои ларви мигрират из тялото на рибата и се капсулират в мускулите и органите. При определени обстоятелства тези латентни ларви могат да узреят до възрастни червеи. 
Рибите, засегнати от тези два вида червеи, отслабват и имат лигави изпражнения. 
Cammalanus cotti е живороден кръгъл червей, който се проявява като низ червеникави червеи, които висят от ануса на рибата. Червеите, които се виждат, са само симптом на множество червеи, които присъстват в червата. 
Кожните червеи и хрилете са плоски червеи (моногенетични трематоди). 
Gyrodactylus е кожен червей, който може да зарази и хрилете, докато Dactylogyrus е хрилен червей, който може да се появи и върху кожата. Ларвите от тези червеи могат да плуват сами, за да заразят други риби. Кожните червеи са силно живородни, поради което са способни на бързо размножаване. Това заразяване води до сивкав, лигав вид на кожата. Хрилните червеи снасят яйца и излюпените ларви могат да заразят хрилете в допълнение към възрастните червеи. Рибите плуват с постоянно камъни в хрилете. Засегнатите риби страдат от кислороден глад и се търкат в пясък и камъни. Вторичните гъбични инфекции често усложняват заболяването, както белите петна и бактериалната инфекция. 
Тези проблеми могат да се преборят с помощта на Colombo Cerpofor Dactycid и Bactyfec. 
Хидрите са сладководни полипи, които могат да влязат в аквариума чрез Daphnia. Tе се размножават експлозивно върху растения и стъклата и могат да се окажат проблемни. Те също могат да се прикрепят към млади риби. Планариите са малки, белезникаво-сиви плоски червеи и обикновено се срещат в големи количества по предните стъкла, особено при липса на светлма. Хранят се предимно с мъртъв органичен материал, но ако това е в недостиг, те могат да паразитират в хрилете и кожата, както и в черупките на охлювите.
Производител:Colombo, Netherlands

Вносител: Акватика ЕООД

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook