Меню

Colombo Morenicol Lernex 800 gr. срещу кожни метили хрилни метили и вътрешни червеи

  • Модел: cml
  • Производител: Colombo
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 153,00лв.

    лв
  
  Купи сега  
на 12 вноски по 15.06 лв.

Вземи желания продукт сега, избери подходяща за теб схема на изплащане:

Не е нужно да избираш, може да имаш всичко!
Купи на равни вноски стоки от 100 до 30000 лв., избери най-подходящата за теб вноска.
С TBI Pay, пазаруването е лесно, гъвкаво и напълно онлайн.
Контролът е в твоите ръце, не чакай.
Пазарувай!

Виж схемите, които предлагаме
Добави в количката
Заяви и купи сега
Откажи


Colombo Morenicоl Lernex Ефикасен срещу кожни метили ( Gyrodactylus ), хрилни метили ( Dactylogyrus ) и вътрешни червеи ( Nematodes ). Присъствието на тези паразити може да бъде забелязано само с микроскоп. Lernex е ефикасен също срещу пичвици ( Piscicola)  рибни въшки ( Argulus ) и котвени червеи (Lernea).  Тези паразити могат да бъдат забелязани с просто око.

 

Само за употреба върху декоративни езерни риби.

Прочетете листовката преди употреба!

Доброто качество на водата е изключително важно за ефикасно лечение и бързо възстановяване на болните риби. Затова винаги тествайте нивата на качесво преди и след лечение с препарата и коригирайте нивата ако е необходимо.

Изчислете възможно най-добре съдържанието на езерото: дължина х ширина х средна дълбочина в дециметри = съдържание в литри.

Дозировка:

20 gr( 1 мерителна лъжичка)  на 500 литра езерна вода.

Ако е необходимо, лечението може да се повтори след 14 дни.

Начин на използване:

Включена е мерителна чашка, с която да измерите необходимото количество. Осигурете добра аерация, така че вашите риби да имат достатъчно кислород през цялото време. Смесете с вода и излейте бавно препарата във водата на езерцето на място, където има голям поток, например изтичането на помпата или филтъра. Не филтрирайте върху въглен или зеолит; Дръжте UV лампите и озоновите устройства изключени до 1 седмица след последното приложение. Препоръчваме да повишите температурата на водата по време на лечение, тъй като Lernex  се абсорбира недостатъчно от паразитите при температура под 10°С.

Предупреждение:

Lernex е вреден за сладководни омари, ларви на водни кончета и охлюви.

В началото активността на паразитите може да се увеличи след прилагане на larnex Pro в езерцето. Това дразни рибите, които шават във водата и дори могат да изскочат от езерото. Затова наблюдавайте добре рибите по време и след третирането.

Пазете далеч от деца. Съхранявайте в кутията на температура от 4 до 32°C. Не вдишвайте. Избягвайте контакт с кожата и очите. Затворете добре опаковката след използване.

 

Разграждане:

Добавените съставки ще изчезнат естсествено от езерото.

Ефекти върху други животни:

Смята се, че ако рибите могат да плуват във водата, това е безвредно за животните които пият от същата вода. Независимо от това, би било добре по време на лечение да дадете на животните, които пият от езерото купа с прясна вода.

Комбиниране:

Между използването на Morenicol Lernex и Morenicol Alparex трябва да има интервал от 2 седмици. Ефекта от смесването с други продукти е на ваш риск.

 

Информация:

Рибните въшки, хрилните въшки и котвените червеи са различни, както предполагат имената им, без въшки и без червеи, но вид ракообразни: паразитните ракообразни. Паразитите на рибите са студенокръвни, което означава, че при по-ниски температури техният метаболизъм намалява. Под 10°С Lernex се абсорбира недостатъчно от паразита, препоръчва се да се повиши температурата на водата, за да се подобри абсорбцията.

 

Рибни въшки ( Argulus) могат да нараснат до 0,5 см дължина. Те имат плоски тела и кръгла форма. Те имат много придатъци на повърхността на корема. Прикрепят се към рибата с помощта на две смукала и след това използват пронизващата си уста, за да пробият кожата. Хранят се с телесните течности на рибата. Заразените риби отслабват и се трият по дъното на езерцето и по растенията. Argulus снася яйцата си във водата. Те произвеждат ларви, които, ако искат да оцелеят, трябва да паразитират в риба в рамките на един ден. Размножителният процес спира при температури под 14. Това означава, че проблемите с въшките възникват предимно през летните месеци.

 

Хрилни въшки (Ergasilus) - Хрилните въшки са по-малки от рибните въшки. Те се закрепват за хрилете, които използват като място за паша, с помощта на малки кукички. Това може да доведе до възпаление на хрилните тъкани. Крайният резултат обикновено е смърт на тъканите и удебеляване на хрилете. Заразените риби страдат от липса на кислород и дори могат да умрат.

 

Котвените червеи (Lernaea) могат да растат до дължина от няколко см. Те всъщност не са червеи, а принадлежат към групата на ракообразните и следователно са свързани с паразитните въшки. Те се размножават върху хрилете и само женските могат да причинят щети. Те се прикрепят здраво към рибата и заравят главата си с форма на котва в тъканите. Първият симптом е кървене в кожата на рибата. Това може да се забележи като червено петно върху тялото на рибата. Когато паразитът е зрял, наблюдаваме дългото 2 см тяло с двете му яйчни торбички, стърчащи от рибата като V. Когато се отделят, червеите-котви оставят неясна област зад себе си. Яйцата се превръщат в ларви и след това започват нов цикъл на заразяване.

 

Кожните и хрилните червеи са плоски трематоди с размери 0,3-0,5 mm, които преди са били относително необичайни при езерните риби. В днешно време обаче те се срещат редовно. Gyrodactylus е кожен червей. Този червей ражда живи малки и следователно е способен на бързо и масово размножаване. Произлизащото от това кожно раздразнение води до удебеляване на кожата и до образуване на слузест лигавичен слой върху нея.

Хрилният червей се нарича Dactylogyrus. Този паразит снася яйца. Причинява увреждане и дразнене на хрилете с последващо удебеляване и загуба на пълна функция. Болните риби търкат хрилете си в растения и камъни. В напреднали случаи те плуват с постоянно отворени хриле и дори могат да умрат.

 

Вътрешни червеи - кръгли червеи (нематоди) са големи кръгли червеи, които се срещат в храносмилателния тракт. Техните ларви се пренасят и от, например, дългоносици в храната. Някои ларви мигрират из тялото на рибата и се капсулират в мускулите и органите. При определени обстоятелства тези латентни ларви могат да узреят до възрастни червеи. Рибите, засегнати от тези червеи, отслабват и имат лигави изпражнения.

 

Пиявиците (pisciola geometra) са подобни на червеи същества с две смукала, едно по-малко, което функционира като уста, и едно голямо в края на опашката. Те са маркирани с хоризонтални ленти и растат средно до 2 до 4 см дължина. Пиявиците използват опашката си, за да се прикрепят към камъни и растения, където изчакват да мине подходящ гостоприемник. Когато им се представи такава възможност, те се задвижват за части от секундата върху рибата и там се закрепват с устното смукало. Както е в случая с устното смукало. Както при всички кръвосмучещи паразити, пиявиците могат да пренасят различни инфекции. Заразените риби стават хиперактивни и се търкат в предмети. Всички тези паразити причиняват увреждане на кожата, която може да бъде възпалена от бактерии и гъбички. Това може да бъде избегнато чрез използване на Morenicol Cytofex и Morenicol FMC-50.

 

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook