Меню

JBL Aradol Plus 250 Лекарство за риби срещу шаран въшки и котва на червеи в аквариумни риби 100 ml.

  • Модел: JBL - Aradol
  • Производител: JBL
  • Наличност: Няма в наличност
  • BGN

    Цена: 22,50лв.

    лв

срещу шаран въшки и котва на червеи в аквариумни риби

Борба с въглехидрати, котви, хрилни личинки и дървесни въшки. Не работи под 18 ° C

За лечение на паразити върху сладководни и морски риби. Не е подходящ за водни безгръбначни!

Лекарството не убива паразита, но не му позволява да се размножава. След това патогенът умира.

Онлайн болница JBL: дава достъп до идентификация на рибните заболявания

Съдържание: 1 пакет Aradol Plus 250, 100 ml. Подходящ за аквариуми от макс. 500 л. За многократна употреба за макс. 250 л. За употреба: 1-ви ден: 10 ml / 50 l вода. 8-ми ден: 50% смяна на водата. 14-ти ден: 10 ml / 50 l вода

Около 90% от всички рибни заболявания могат да бъдат намалени до отслабване на имунната система на рибата. Това означава, че прилагането на лекарства може да се бори с патогена, но като цяло не елиминира причината. Следователно е много важно да се определи причината.

Лернея, котва за червеи, Copepodes:

Въпреки че този паразит, който може да нарасне до около 20 мм дължина, се нарича „червей“, той принадлежи към рода на ракообразните. Той е склонен да се намира в езера и по-рядко в аквариуми, но когато това е така, той е на вносна дива риба или потомство от полеви съоръжения. Юношеските стадии на тези паразити могат да оцелеят за около 5 дни без гостоприемник. С JBL Aradol Plus 250 (аквариум) и JBL ArguPond Plus (езерце) е лесен, бърз и безопасен за управление. Инфекцията с ракообразни Lernaea отслабва рибата гостоприемник и рискува от вторична гъбична или бактериална инфекция. Ето защо, моля, наблюдавайте животните след лечението, за да проверите дали раните заздравяват правилно.

Премахването на раците с пинсети често се препоръчва, но това не е препоръчително, тъй като главата на рака е дълбоко вградена в рибата и остава в рибата, когато част от раците се откъсне. Това води до отравяне от чужд протеин.

Шаранска въшка, Аргулус:

Шаранската въшка Argulus се открива лесно върху засегнатата риба. Той е паразит; тя може да нарасне до повече от един сантиметър и има кръгло, сплескано тяло. Шаранът е от рибните въшки (брахиура) с около 70 вида ракообразни, които живеят паразитно. Те се вкарват в месото на рибата, за да смучат кръв. Възпаления и инфекции могат да възникнат от ухапването. Ако е силно заразена, рибата също ще отслабне.

Шаран въшки се срещат предимно в езера, но понякога и в топла вода аквариумни риби, а когато го правят, е на вносна дива риба или потомство от полеви съоръжения.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook