Меню

JBL Ektol fluid Plus 125 - срещу загниване и други бактериални инфекции на външните части на тялото 100 мл.

  • Модел: JBL Ektol fluid Plus 125
  • Производител: JBL
  • Наличност: Няма в наличност
  • BGN

    Цена: 13,40лв.

    лв
  
  Купи сега  

Етикети: JBL Ektol fluid Plus 125Препарат за лечение на уста и перка при гниене на сладководни риби в аквариуми до 125 л

За лечение на гниене на устата и перките и други външни бактериални инфекции. Дозировка: 10 ml / 25 l

Дозирайте лекарствата и, ако е необходимо, дозирайте отново на 5-ия ден след смяна на водата. Използвайте само половин доза с мека вода под 8 ° dKH

Бактериалните заболявания често се обострят от лошите водни стойности. Ето защо е препоръчително да проверите стойностите на KH, pH, амоний и нитрити.

Онлайн болница JBL на уебсайта на JBL: диагностициране на декоративни заболявания на рибата с помощта на снимки и изживяване на методи за лечение

Съдържание на опаковката: 1 опаковка със 100 ml бутилка. За употреба: 10 ml / 25 l

Около 90% от всички рибни заболявания могат да бъдат намалени до отслабване на имунната система на рибата. Това означава, че прилагането на лекарства може да се бори с патогена, но като цяло не елиминира причината. Следователно е много важно да се определи причината.

Веднага след като първите признаци на заболяване станат забележими, се налагат НЕЗАБАВНИ действия. В повечето случаи хората чакат твърде дълго.

Тези две заболявания могат да бъдат разпознати по изтриването, изгниването и по-късно от пълната загуба на части от тялото чрез тази неприятна изглеждаща болест. Чрез добавяне на JBL Ektol течност Plus 125 или JBL Ektol течност Plus 250 болестта може да бъде спряна бързо и рибата е в състояние напълно да регенерира засегнатите части на тялото. За да натрупате достатъчно енергийни запаси за рибата, препоръчваме да добавяте витаминен продукт към храната два пъти седмично.

Гниенето на устата или перките се причинява от проблеми с качеството на водата, дори ако патогенът е от бактериален характер. Причинителните бактерии от групата Aeromonas и Pseudomonas се размножават в аквариума много бързо, ако качеството на водата не е правилно. За борба с болестите е необходимо не само подходящото лекарство, но и подобряването на качеството на водата. Най-важната мярка е редовната смяна на водата. Също така използването на UV-C пречиствател ще помогне да се намали натоварването на бактериалните зародиши в аквариума и да се подобрят условията на живот на рибите. Най-важните стойности, които трябва да бъдат проверени и ако е необходимо оптимизирани, са: карбонатна твърдост ( KH), рН (стойност на рН), амоний (NH4) / амоняк (NH3) и нитрит (NO2). Всичко, което трябва да знаете за тези стойности на водата и как да ги подобрите, можете да намерите в онлайн лабораторията за анализ на водата.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook