Меню

JBL Gyrodol Plus 250 - срещу хрилни паразити (Dactylogyrus), кожни паразити (Gyrodactylus), тении (Cestodae) и други паразити по аквариумните риби, за сладководни и морски аквариуми

  • Модел: JBL Gyrodol Plus 250
  • Производител: JBL
  • Наличност: Няма в наличност
  • BGN

    Цена: 20,50лв.

    лв
  
  Купи сега  

Етикети: JBL Gyrodol Plus 250за кожни и хрилни люспи за аквариумни риби

Борба с хрилните люспи, кожните люспи и лентовите червеи

Борба с хрилните люспи (Dactylogyrus), кожни люспи (Gyrodactylus) и лентови червеи (Cestoda) при шаран-подобен на бас, котешка риба и аквариумни риби, както в сладководни, така и в соленоводни. Не се толерира от безгръбначни

Хрилните люспи често не се разпознават с просто око. Те могат да бъдат диагностицирани само с микроскопско изследване

Онлайн болница JBL: дава достъп до идентификация на рибните заболявания

Съдържание на опаковката: Gyrodol Plus 250, 100 ml. Подходящ за аквариуми с макс. 500 л. При многократна употреба макс. 250 л. 10 ml / 50 l вода. Остава във водата: 48 часа. Тогава 30% смяна на водата.

Около 90% от всички рибни заболявания могат да бъдат намалени до отслабване на имунната система на рибата. Това означава, че прилагането на лекарства може да се бори с патогена, но като цяло не елиминира причината. Следователно е много важно да се определи причината.

Кожни люспи (Gyrodactylus):

Кожните люспи на възрастните живеят като паразити по кожата на рибите. С помощта на JBL Gyrodol Plus 250 както червеите по рибата, така и тези във водата могат да бъдат убивани надеждно. Червеите са животни (с изключение на видовете от род Dactylogyrus, които са с яйца и основно паразитират върху хрилете на рибата), като ларвите трябва да намерят риба-гостоприемник в рамките на 48 часа. Шансовете ларвите да не намерят риба-гостоприемник са по-големи в засаден аквариум, тъй като плуват към сенки, които често се произвеждат от растенията. Кожните люспи много бързо изоставят умираща риба, така че вече да не могат да бъдат идентифицирани по мъртвите риби. Червеите, които са отпаднали от риба, могат да оцелеят без домакин до 10 дни, в зависимост от температурите.

Хрилни люспи, Дактилогия, моногенни люспи:

Симптоми на заболяване: Бързо дишане, широко отворена хрилна покривка, апатия и бледност. Слабата зараза с хрилните флейти не е проблем. Проблем възниква само когато червеите масово се размножават. Това може да се наблюдава само в прекалено затрупани аквариуми или водоеми и където липсва хигиена. Друг вид образуване на слуз се случва в хрилете на рибата, ако рибата е заразена с хрилни флейти. Рибата усеща червеите в хрилете, които се закотвят там и се опитва да се отърве от тях чрез образуване на слуз. За съжаление това не работи и рибата се задушава върху собствената му слуз. При хрилни флейти се препоръчва бързо лечение с JBL Gyrodol Plus 250.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook