Меню

JBL Oodinol Plus 250 - за борба с всички видове паразити Oodinium в сладка и солена вода 100 мл.

  • Модел: JBL Oodinol Plus 250 -
  • Производител: JBL
  • Наличност: Няма в наличност
  • BGN

    Цена: 15,30лв.

    лв
  
  Купи сега  

Етикети: JBL Oodinol Plus 250 -Препарат за лечение на кадифена болест при аквариумни риби

Борба с всички видове оодинови патогени

Борба с заразяването с паразити в сладководни и морски риби. Не е подходящ за водни безгръбначни

За да се предотврати повторното заразяване: жизненият цикъл на патогена изисква многократно дозиране. Те се отделят от рибата след няколко дни и потъват на дъното. Проверете и регулирайте точната дозировка с меден тестов набор

Онлайн болница JBL: дава достъп до идентификация на рибните заболявания

Съдържание на опаковката: 1 пакет Oodinol Plus 250. Подходящ за макс. 1000 л. За многократна употреба за макс. 250 л. Употреба: 1-ви ден 10 ml / 100 l. 2-ри ден <0,05 mg / l: 10 ml / 100 l; 0,1 - 0,15 mg / l мед: повторна доза 5 ml / 100 l. 3-ти + 5-ти ден, както за 2-ри ден

Около 90% от всички рибни заболявания могат да бъдат намалени до отслабване на имунната система на рибата. Това означава, че прилагането на лекарства може да се бори с патогена, но като цяло не елиминира причината. Следователно е много важно да се определи причината.

Веднага след като първите признаци на заболяване станат забележими, се налагат НЕЗАБАВНИ действия. В повечето случаи хората чакат твърде дълго.

Това е паразит от групата на динофлагелатите (вид водорасли). Това означава, че медта е най-подходяща за ефективна борба с йодината. Концентрацията на мед във водата е жизненоважна за успешното лечение. Необходими са точно 0,3 mg / l мед, които след това трябва да бъдат проверени с подходящ меден тест. Твърде много мед може да убие рибата, докато твърде малко медта е неефективна и дори може да доведе до резистентни патогени. Подобно на ихтиофтирия, oodinium има жизнен цикъл, при който патогенът преминава през различни етапи. Както при болестта на бялото петно, патогенът на оодиния може да се пребори само в стадия на роя. Затова препоръчваме да повишите температурата на водата с 3 ° C (не повишавайте температурата на водата над 30 ° C). Това води до ускоряване на жизнения цикъл, което от своя страна значително подобрява шансовете за улавяне на паразита във фаза на уязвим рояк! Внимавайте със сом! Много видове сом са чувствителни към повишаване на съдържанието на мед. Също така не използвайте с безгръбначни животни в прясна и морска вода.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook