Меню

JBL SilicatEx Rapid - филтърна маса за премахване на силикат 400 гр.

  • Модел: fs10
  • Производител: JBL
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 55,10лв.

    лв
  
  Купи сега  


Филтриращ материал за отстраняване на силициева киселина (силикат) в прясна и морска вода, за да се предотврати появата на диатоми

Изплакнете, напълнете филтърната торба (затворена) и поставете във филтъра. Изплакнете след една до две седмици

Диатомеите могат да образуват кафяви грозни отлагания върху чакъл, декоративен материал и растения

Съдържанието на силикат може да се провери със силикатен тест. Резултат: стойности под 0,4 mg / l силикат предотвратяват появата на диатоми

Гарантирана ефективност: свързва до 30 000 mg силикат (SiO2) / kg. Включително мрежеста чанта и уплътнителна скоба

Ето как да имате красив аквариум без обезпокоителни водорасли

Диатомените образуват кафеникави покрития върху растенията, аквариумната основа и декорациите. Те се появяват, когато водата ви съдържа повече от 0,4 mg / l силициева киселина / силикати (SiO2). Силициевата киселина идва главно от чешмяна вода. Той служи за развитие на скелетната структура на диатомовите водоросли. За да се борите с водораслите, просто отстранете силициевата киселина от водата и те ще умрат или няма да имат възможност да се образуват.

Диатомените не са нито токсични, нито вредни. Те дори съставляват част от хранителната основа за паша на цихлиди в езерото Малави и езерото Танганика. Но тъй като водораслите образуват кафеникави покрития, които се считат за непривлекателни, ние сме склонни да ги премахваме от нашите аквариуми.

Разграничаване между диатомовите водолази и лигавите водорасли

И двете групи водорасли могат да изглеждат много сходни. Но когато ги вземете между пръстите си, можете да почувствате разликата: лигавите водорасли се чувстват мазно-лигави, дори след като ги потъркате по-дълго, докато диатомеите изглеждат груби.

Специално филтриране

SilikatEx премахва силиката от аквариуми с прясна и морска вода. Той премахва от основните хранителни вещества нежеланите водоросли диатомови водорасли (кафяви покрития), които често се появяват след добавяне на сладка вода. SilikatEx Rapid също така премахва фосфатите и др. И по този начин ограничава растежа на други водорасли. Филтърният материал създава подобни на биотопи условия на живот.

За аквариуми от 90 до 300 литра

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook