Меню

JBL Spirohexol Plus 250 - срещу "болестта на дупките в главата" (Hexamita, Spironucleus) 100 мл

  • Модел: JBL Spirohexol Plus 250
  • Производител: JBL
  • Наличност: Няма в наличност
  • BGN

    Цена: 27,40лв.

    лв
  
  Купи сега  

Етикети: JBL Spirohexol Plus 250за аквариумни риби за лечение на жълтеници и болест на дупката в главата

Лекарство за аквариумни риби за лечение на чревни жгутици от рода Hexamita (болест на дупката в главата), Spironucleus und Protoopalina.

За прясна и соленоводна риба

Болестта на дупката в главата се причинява от жлечици, но също така се засилва от недостиг на минерали. Затова втвърдявайте меката вода

Онлайн болница JBL: дава достъп до идентификация на рибните заболявания

Съдържание: 1 пакет Spirohexol Plus 250. За макс. 500 л аквариуми. За многократна употреба за макс. 250 л. 10 ml / 50 l вода. Остава във водата: 7 дни. Тогава 50% смяна на водата. На 8-ия ден лечението може да се повтори.

Около 90% от всички рибни заболявания могат да бъдат намалени до отслабване на имунната система на рибата. Това означава, че прилагането на лекарства може да се бори с патогена, но като цяло не елиминира причината. Следователно е много важно да се определи причината.

Веднага след като първите признаци на заболяване станат забележими, се налагат НЕЗАБАВНИ действия. В повечето случаи хората чакат твърде дълго.

Болест на дупката в главата / спиронуклеус / хексамита / жгутици / протоопалина:

Заболяването на дупката в главата се причинява от жлечици от рода spironucleus или protoopalina. При специфични условия, които все още не са ясно дефинирани, се наблюдава масово размножаване на жгутиците, които живеят в червата на рибата. Те се конкурират с рибата за подхранване с минерали, докато рибата страда от недостиг на минерали. В отговор на този дефицит рибата извлича минерали от собствената си костна тъкан. Тъй като главата на рибата има най-голямо вещество в костите, именно тук се стига до масивна костна редукция, която се вижда като дупки. Междувременно флагелатите се придвижват до най-близката повърхност на тялото. Тъй като стените на дупките са най-близката повърхност на тялото, можете да намерите фланелатите в долната част на дупките. Флагелатите са били изцяло отговорни за това заболяване. Истината на въпроса обаче, е, че това е комбинация от недостиг на минерали и масовото възпроизвеждане на жълтеници, което води до образуването на дупки. Тения, кръгли червеи, риба туберкулоза и недохранване могат еднакво да доведат до образуване на дупки. Лечение: Увеличете чрез добавяне на JBL Aquadur на съдържанието на минерали във водата. Досега появата на болестта на дупката в главата се наблюдава само в много мека вода.

Сега се борете с флагелатите, като добавите JBL Spirohexol Plus 250.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook