Меню

PO4X4 Фосфат ремувър, 250мл

  • Модел: bp5
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 40,00лв.

    лв
  
  Купи сега  


Поддържането на нивата на отпадъчните продукти ниски, и в същото време правилното и регулярно хранене на обитателите, е от съществено значение за поддържането на безгръбначните и рибите в добро здраве. В добре балансиран аквариум двата най-големи замърсители са нитратите и фосфатите . При използване на NP- reducing BioPellets , е сравнително лесно да се поддържат нивата на нитрати и фосфати близки до нула, обаче в повечето случаи все още има излишък на фосфати . Фосфатни нива , превишаващи 0,03 ррм се отразяват негативно върху растежа на коралите, като по-високи от тези нива влияят негативно и върху здравето на Вашите риби . В допълнение, високите нива на фосфати повишават растежа на досадните водорасли и цианобактерии. Повечето от настоящите продукти за намаляване нивата на фосфати се базират на гранулиран железен хидроксид и изпускат железни йони в акавриума, което влияе положително върху растежа на водораслите и негативно върху същия на коралите и имат нежеланната склонност да се слепват и да стават на бучки, като по този начин се намалява тяхната ефективност.

Почти всички базирани на желязо GFO изпускат във водата железни йони до 10 пъти повече от естествените им нива в морската вода. Това е тествано и потвърдено в университета на Вагенинген , Холандия . Тестовете са направени с индуктивно свързан плазма мас-спектрометър.

PO4X4 Phosphate Remover е уникален, химически проектиран полимер във форма на мини гранули и при него липсват гореизброените недостатъци . С други думи, липсва каквото и да изтичане на железни йони, пелетите не се слепват едни с други и могат лесно да бъдат използвани в реактор. Те имат много голяма повърхностна площ и могат да поемат приблизително четири пъти повече фосфат от повечето други фосфат-отстранителни продукти .

250 мл премахват 3ppm фосфати и силикати от приблизително 8,000 литра прясна вода или 4,000 литра морска вода.

Да не се предозира ! Бързите промени в нивата на фосфатите могат да се отразят негативно върху Вашите животни. Използвайте малки количества PO4X4 за да намалите нивата на фосфати във Вашия аквариум постепенно.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook