Меню

Colombo Morenicol Cytofex -ефикасен срещу външни бактериални инфекции като кожни язви, гниене на перките и болест на дупките

  • Модел: c1
  • Производител: Colombo

Опции

  
  Купи сега  

Етикети: Colombo Morenicol CytofexColombo Morenicol Cytofexефикасен срещу външни бактериални инфекции като кожни язви, гниене на перките и болест на дупките. Cytofex е направен от 100% натурални съставки, с доказано антибактериално действие, като масло от чаено дърво, екстракт от Исландски мъх и от Pau d’Arco-tree.

 

Само за употреба върху декоративни езерни риби.

Прочетете листовката преди употреба!

Доброто качество на водата е изключително важно за ефикасно лечение и бързо възстановяване на болните риби. Затова винаги тествайте нивата на качесво преди и след лечение с препарата и коригирайте нивата ако е необходимо.

 

Информация:

Болест на дупките, кожни язви, зачервяване на устата и гниене на перките се причиняват от бактерии, главно от Cytophaga columnaris (наричан преди Flexibacter). Когато кожата е увредена от триене, рибни въшки или заболяване като бели петна, това отваря пътя за бактериални инфекции. Инфекцията обикновено се разпространява в кръг навън от увредената кожна област и се появяват кръгли лезии или язви. Кожата умира и рибата изглежда има бели петна по кожата. Това често се бърка с гъбички. Когато тази бяла тъкан падне, тя оставя червена дупка или кожна язва.

Зачврвяване на устата: Появява се около устата под формата на компактни бели петна. Перките могат да бъдат засегнати от гниене на перките и да придобият нарязан вид. Рибите стават апатични и ако хрилете или вътрешните органи също бъдат засегнати, смъртта ще последва бързо.

 

 Дозировка:

Cytofex се добавя в 3 последователни дни както следва:

 

Разфасовки:

1000 мл достатчни за 10 000 л вода   за 3 дни лечение

 

 

Начин на използване:

Включена е мерителна чашка, с която да измерите необходимото количество. Разклатете добре преди употреба. След като премерите необходимото количество, го с,есете добре с вода и полейте по повърхността на езерото.

Активните съставки на Cytofex  са изцяло естествени вещества и затова биологичната деградация може да намали количеството на кислород в езерото. Осигурете аератор по време на лечението. Не филтрирайте върху въглен или зеолит; Дръжте UV лампите и озоновите устройства изключени до 1 седмица след последното приложение.

Предупреждение:

До колкото е известно, този продукт е безвреден за водни обитатели като жаби, саламандри, сладководни омари и охлюви.

Пазете далеч от деца. Съхранявайте в кутията на температура от 4 до 32°C. Не вдишвайте. Избягвайте контакт с кожата и очите.

 

Комбиниране:

Ефекта от комбинирането на няколко продукта не е известен. Комбинацията на 2 продукта е изцяло на ваш риск.

 

Ефекти върху други животни:

Смята се, че ако рибите могат да плуват във водата, това е безвредно за животните които пият от същата вода. Независимо от това, би било добре по време на лечение да дадете на животните, които пият от езерото купа с прясна вода.

Разграждане:

Добавените съставки ще изчезнат естсествено от езерото.

Kакво да правя със спомагателното оборудване?

UV лампите, генераторите на озон, водораслите и въглеродните филтри трябва да бъдат изключени през 1 седмица след последното приложение. Подводни филтри или прости филтри отстрани, които работят без подаване на кислород; Почистете съдържанието на филтъра предварително и сменете или филтрирайте върху тампони. Филтърът може да остане включен. За подобряване на биологичния баланс е препоръчително филтърът да се почисти старателно 1 седмица след последното приложение и да се добави Fish Protect към водата в езерото. Eдин ден по-късно биологичната филтрация може да бъде стимулирана чрез добавянето на Filterstart към водата.

 


Вижте 5 СТЪПКИ ЗА ПЕРФЕКТНО ЕЗЕРО


Производител:Colombo,Netherlands

Вносител: Акватика ЕООД, Пловдив 


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook