Меню

Colombo Morenicol FMC-50 - 500 ml Ефикасен срещу Бели точки и гъбички.

  • Модел: fmc5
  • Производител: Colombo
  • Наличност: В наличност
  • BGN

    Цена: 77,00лв.

    лв
  
  Купи сега  


Colombo Morenicol FMC-50 – Ефикасен срещу Бели точки и гъбички.

Само за употреба върху декоративни езерни риби.

Прочетете листовката преди употреба!

Доброто качество на водата е изключително важно за ефикасно лечение и бързо възстановяване на болните риби. Затова винаги тествайте нивата на качесво преди и след лечение с препарата и коригирайте нивата ако е необходимо.

 

Информация:

Белите точки се причиняват от Ichtyophthirius multifiliis, принадлежащи на Ciliate Protozoans или Ciliate. Това заболяване обикновено възниква, когато естествената устойчивост на рибата е намалена или компрометирана. Примери за такива обстоятелства включват транспортиране, пренаселеност или добавяне на нова риба. Засегнатите риби показват бели петна по кожата си с размери от 0,1 до 1 mm. Tези петна могат да бъдат разделени или групирани. Рибите търкат кожата си в растения или камъни и понякога могат да се люлеят напред-назад във водата. След голяма загуба  на повърхността на кожата (на дишащата кожа) или когато хрилете са засегнати, се появява задух и в крайна сметка рибата ще умре.

Гъбична инфекция (най-често причинена от Saprolegnia) се характеризира с появата на сиво-бели, подобни на памук израстъци по кожата и хрилете. Гъбичките се развиват по повърхността на кожата, но могат да проникнат и да засегнат мускулите и вътрешните органи. Тези случаи често се оказват фатални.

 

Дозировка:

1 ml на 25 литра езерна вода  или 40 ml на 1000  литра езерна вода.

Сложете половината доза, когато ph е по – ниско от 7 и температурата на водата е под 15°C , или когато има чувствителни риби в езерото( Orfe, Tench, Sturgeon).

Ако е необходимо, лечението може да се повтори след 7 дни.

За предпазване:

За 3 дни, 1 мл на 100 л езерна вода (10 мл на 1000 л вода).

Начин на използване:

Включена е мерителна чашка, с която да измерите необходимото количество. Не филтрирайте върху въглен или зеолит; Дръжте UV лампите и озоновите устройства изключени до 1 седмица след последното приложение.

След лечението:

Използвайте Fish Protect 48 часа след последната доза от FMC-50. Слузният слой на рибата се предпазва и остатъците от лекарството се отстраняват. Чрез добавяне на Vita-Spray към храната за рибите се насърчава апетитът на им и се подпомага възстановяването.

Предупреждение:

До колкото е известно, този продукт е безвреден за водни обитатели като жаби, саламандри, сладководни омари и охлюви.

Пазете далеч от деца. Съхранявайте в кутията на температура от 4 до 32°C. Не вдишвайте. Избягвайте контакт с кожата и очите. Ако бъде погълнато , незабавно се консултирайте с лекар и покажете опаковката и листоката на лекарстевото. Това лекарство оставя трайни следи по дрехите, пода и други материали.

 

Ефекти върху други животни:

Смята се, че ако рибите могат да плуват във водата, това е безвредно за животните които пият от същата вода. Независимо от това, би било добре по време на лечение да дадете на животните, които пият от езерото купа с прясна вода.

Разграждане:

Добавените съставки ще изчезнат естсествено от езерото.

Комбиниране:

Между използването на FMC-50 и Alparex трябва да има минимум 2 седмичен период . Смесването с други продукти е изцяло на ваш риск.


Вижте 5 СТЪПКИ ЗА ПЕРФЕКТНО ЕЗЕРО


Производител:Colombo,Netherlands

Вносител: Акватика ЕООД, Пловдив 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош           Добър

За нас

Facebook